lørdag 17. juni 2017

Byggeprosjekt: Legjerde...

Endelig skal hagen få en etterlengtet avskjerming mot vegen. Planen er jo å gjerde inn hele sulamitten, men må nødvendigvis begynne ett sted. Dessuten er det ett penge-spørsmål, hehehe. Gjerde på 150m er ikke gratis kan du si...


Begynner med å trekke opp en rettesnor fra husveggen


Så nå begynner jeg med den delen av hagen som ligger nesten ut i vegen. Her er det gode solforhold, og drivhuset skal opp her etterhvert, men det er ikke noe trivelig å slå seg ned her, da man sitter rett ut i trafikken... nesten. Ett gjerde her vil også dempe noe av vinden håper jeg, da det blåser ganske stritt gjennom dalen her...




Gjerde skal være 180 høyt, så håper det er godkjent. Er regler på hvor høyt ett gjerde kan være ut mot vei, men satser på at det er greit i og med at det flukter med husveggen. Dessuten sto det jo ett gjerde der fra før som jeg fjernet... Det var riktignok netting, og bare 150 høyt... men det sto 1m lenger ut mot veien... :) 




Gjerdet fundamenteres i stolpesko jeg banker ned i bakken. Stolpene er 4"4, og tverrliggerne er 2"4.




På utsiden kles gjerdet med stående terrassebord. Avstanden mellom bordene er ca 1 cm. Da siles vinden gjennom, og man unngår turbulens på baksiden.




For å "bryte" litt i den massive veggen, så satte jeg inn ett felt med espalier jeg hadde liggende. Kanskje kan en klematis finne plassen sin her? Jeg sagde også noen av bordene i spiss, og i forskjellige lengder, for å lage en illusjon av fuglehus. Borret så ut hull, og limte på vindskier... Man får ikke mer morro enn man lager selv er ett godt motto :) Da virker kanskje ikke gjerdet så avvisende.. 





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar