lørdag 24. mars 2018

Ikea-hack

For en stund siden fikk jeg tak i, på Finn.no "gis bort", ett Billy skap. Jeg hadde vært på jakt etter ett slikt ganske lenge, men disse lave skapene med tredører er ikke så lett å få tak i... De fleste jeg har sett har vitrinedører i glass, og de kan ikke brukes til mitt prosjekt :)

Så var jeg så heldig at dette skapet på toppen av det hele skulle gis bort. Da får det så være at jeg måtte inn til Oslo sentrum for å hente det... 



Planen med skapet var å lage ett "skittentøy-skap", og da var jeg avhengig av dører i tre fordi jeg ville skjære ut sirkler i dørene.



Så i dag fikk jeg endelig ferdigstilt skapet... Stoffposene er fra en kiste beregnet på skittentøy, og de kom herved til heder og verdighet igjen. Selve kista sparer jeg til ett senere prosjekt - kattedo :D Nå har jeg foreløpig ingen katt, hehe, så det haster ikke veldig med den... Kista har jeg forøvrig også fått gratis, så dette er gjenbruk og redesign på høyt plan, hehehee....








torsdag 15. mars 2018

Stua ferdig!

Etter ett uendelig antall dager (les 14...) så er stua endelig ferdig malt. Det var ett styr og skulle tømme glasskap og sjenk for alt av glass og serviser, samt flytte rundt på disse tunge møblene. Men nå er jobben gjort, og møblene har atter funnet sin plass...



Særdeles fornøyd med fargen på veggen, så det var verdt jobben som ble nedlagt... Malingen fra Harmoni må jeg si imponerte. Jeg har stort sett alltid brukt Jotun sin Supreme finish og ansett den som suveren. Nå prøvde jeg ut Maxbo sin egen Harmoni Premium Panel og Tre, og den imponerte! Lett å stryke ut, etterlot ingen striper eller skiller, og dekket godt på to strøk. Absolutt å anbefale! Ps jeg har ingen provisjoner eller rabatter, hehehe...








søndag 4. mars 2018

Stua til pers...

Nå har tiden kommet for å male stuepanelen. Det heter seg det at man bør male på denne tiden av året, fordi da er panelet på sitt tørreste. Da unngår man kanskje at panelen trekker seg sammen, og etterlater ufine loddrette striper... :)

Det værste med jobben er jo ikke malingen akkurat, men alt for- og etterarbeidet. Alt som må flyttes unna, tas ned og ryddes vekk før man i det hele tatt kan ta malekosten fatt. Og de samme tingene må da settes tilbake da jobben er gjort :)



På grunn av plassmangel, så valgte jeg å ta en vegg av gangen. Det betyr jo selvsagt at jobben vil ta maaange dager, men det spiller ikke så stor rolle egentlig. Begynte med den lengste veggen, men det var også den som var lettest tilgjengelig uten store tunge møbler som måtte tømmes for alt innhold, hehehe... Sofaen fikk plass midt på gulvet, bilder og vegglampe ble tatt ned, så var det bare å gå løs på veggen med "Kvist- og sperregrunning".



Dagen etter fikk veggen 1. strøk med panelmaling, og etter atter en dag var det klart for strøk to...


Fargen jeg valgte for tre av veggene heter Sjøsmaragd, og er en vakker sjøgrønn farge. Tenkte kanskje den ville være litt mørk, men liker den :) På den siste veggen bli det fargen Fusion. Den er veldig mørk petrol. Spennende!