onsdag 30. januar 2019

Kråke-lampe

Helt siden lysekrona i gangen begynte en dårlig uvane med å ta sikringen hver gang lyset ble forsøkt slått på, har behovet for en ny taklampe meldt seg... Og finne en lampe jeg liker er ikke så enkelt :) Da må alle kreative celler mobilisere, slik at jeg rett og slett kan lage min egen lampe...

Utgangspunktet var en taklampe i smijern fra begynnelsen av forrige århundre. Lyspæreholderne var rustne, og stoffledningen var morken. Så den måtte rett og slett strippes. Ved hjelp av vinkelsliper kuttet jeg av lyspæreholderne, og alt det elektriske ble fjernet.

Valget falt på Norgesglass som nye kupler til lampa. Og slike glass har jeg mange av stående i kjelleren. For å få lampeledningen gjennom lokket, byttet jeg ut glasset, med lokk fra hermetikkbokser. Denne borret jeg hull i, slik at ledningen kunne passere gjennom, og lokket var fortsatt solid nok til å holde glasset...



Glassene måtte males selvsagt, og til det formålet brukte jeg glassmaling fra Panduro som kunne herde i stekeovn. Malingen ble svampet på, i forskjellige lilla/oransje nyanser.

Så var det bare å tre ledningene. Til pæreholdere brukte jeg ferdige ampeloppheng fra Clas Ohlson. Så var det bare å klippe ledningene så de ble akkurat lange nok til å kobles i to Wago klemmer. Tre lamper ble koblet sammen på en strømledning. Genialt!



Dekor av lampa ble til litt som etter hva jeg fant liggende. En skikkelig kråkereir lampe :)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar