fredag 20. september 2019

Oppfriskning av kjøkkenbord

Det gamle kjøkkenbordet mitt ble funnet på en låve på Hemnes i Høland. Og egentlig så liker jeg det gamle bordet. Bordplaten består av gamle plank, og understellet har en sjarmerende skuff, og hvitmalte ben. Hvitmalingen er falmet og krakelert, det er eneste grunn til at det fortsatt er hvitmalt...!

Når det gjelder bordplata, så er de gamle plamkene ubehandlet, og brune av elde (og gammel skitt ...!!) Uansett hvor mange ganger jeg skrubber, så er kluten like møkkete hver gang... Så - enten måtte jeg la bordplata beholde sitt sjarmerende , og møkkete, ytre.... og forsegle møkka inn med lakk...., eller så måtte jeg finne på noe nytt....

And new there is :)

Jeg har en forkjærlighet for Pinterest, og hvem har ikke det, hehehe.... Ett oppkomme av ideer og tips. En maleteknikk kalt blending har fanget min oppmerksomhet ved en tidligere anledning, og dette måtte da være ett perfekt prosjekt for mitt "nye" bord!

Hele greia med blending er jo å bruke flere farger, og blande de mer eller mindre tilfeldig utover overflaten. Jeg vet kalkmaling er veldig populært å bruke til dette, for så å forsegle det hele med voks. Jeg synes kalkmaling er slitsomt å jobbe med, og relativt kostbart. Og fordi jeg trengte mange forskjellige nyanser av en farge, ville det bli veldig dyrt. Man tager vad man haver.... Jeg har ett rikholdig utvalg av hobbymaling. Vanlig akrylbasert hobbymaling er ikke veldig holdbart, da det er vanntynnet og vaskes av relativt fort. Tanken var å forsegle det hele med matt 3stjerners gulvlakk. På den måten ville jeg få en overflate som tålte hyppig vask, og daglig bruk.



Som sagt, så utført :)

Utstyrt med 5 forskjellige blå-grønn-turkise farger, diverse pensler og papptallerkner - jeg satte igang. Ideen er å stryke fargene over bordplata, og få ett litt jevnt, men tilfeldig, uttrykk. Og jeg ble veldig fornøyd med resultatet...



Men.... jeg synes allikevel det manglet noe... farger kanskje...? For å toppe det hele fant jeg frem en av mine sjablonger, og ofret en gryteskrubb. Skrubben ble klippet i biter, for å bruke svampen til å "stople" malingen på sjablongen. Jeg brukte gulbrun, rødlilla og gul for å få litt sjatteringer.





Jeg ville gjerne ha en stor mandala i midten, men det hadde jeg ikke, så det ble en liten isteden :)



Avslutningsvis pusset jeg alle kanter og hjørner med sandpapir. Bordet fikk tørke til dagen etter, hvor jeg så lakket det to strøk med matt gulvlakk.

Bordet ble flott synes jeg!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar