torsdag 5. desember 2019

Anita flytter inn

 Selv om jeg elsker jula, har jeg aldri vært stor fan av å dra en busk fra skogen inn i huset. Som drysser bare du ser hardt på den, og som du bruker de neste 6 månedene på å bli kvitt... De små grønne, stikkende nålene kryper fram fra de utroligste steder i laaaang tid. 

Så ganske høyt opp på ønskelista mi står kunstig juletre. Dessverre får jeg nesten si, så er det langt mellom de kunstige trærne som faktisk ser bra ut. Og jeg har ikke tenkt å betale 5-sifret for busken for å si det sånn.

En annen ting jeg ikke er stor fan av, det er Black Friday... eller Black Week for den skyld... Mest fordi jeg mistenker butikkene for å sette opp prisene i forkant, sånn at det skal se ut som ett veldig godt tilbud. Nå er jo ikke tilbud å forakte heller, så derfor ville jeg i år gjøre litt research. 

Jeg ville kjøpe ett kunstig juletre, derfor brukte jeg ukene i forkant av den berømte novemberdagen til å finne ett tre jeg likte. Som resultat av letingen, satt jeg med en liste over juletre jeg kunne tenkt meg. Så var det bare å vente.



Og sånn kom Anita inn i familien. 
210 cm høy. 450 ledpærer. 4462 tips. 20 kg. Dimbar og naturtro.
Mor var i ekstase.
Nå kan jula bare komme.






 

søndag 1. desember 2019

Første søndag i advent

 Jul..!

Selve ordet er magisk. Jeg elsker jula. Pynten. Fargene. Lysene.
Oppladningen fram til julaften er den beste tiden på året. Jeg elsker å pynte til jul. Ta fram alle julelys og fargerik pynt... Jeg koser meg med alle forberedelser. Baking. Julegaver...

Så kommer julaften.
Det er som alltid ett anti-klimaks. Da er liksom jula over, og første juledag vil jeg gjerne rydde bort all pynten. Da er jeg lei, og ser fram til våren 😁 For skams skyld venter jeg til første nyttårsdag, men da er det slutt. 

Så... Her er litt julestemning til deg - fra meg...





Her er jula rød og rosa 


Julestemning på glassverandaen

Knott tar alle forberedelser med ro


fredag 22. november 2019

"Bli-ny-dag" for bokskapet

 Omsider har dagen kommet, og det store, og veldig hvite (!) bokskapet skal få en ny farge... Skapet sto i huset da jeg kjøpte det, og har blitt flyttet rundt noen ganger. Det er stort, tungt og veldig hvitt :)



Jeg vurderte mange farger på dette skapet, men hadde lyst på en skikkelig knallfarge denne gangen. Orange er jo alltid en slægare, men på dette ville jeg ha noe mer... Fargerike på Kongsvinger er som alltid min inspirasjonskilde, fordi de har noen skikkelig fine og knæsje farger i fargeprøve disken sin. De fleste byggevarehus har fargeprøver av de fargene som er "in".... men det er jo ikke det jeg vil ha. Jeg vil ha FARGER 💗💙💚💛💜🧡 og det finner jeg på Fargerike




Valget falt på en farge som heter Poppy. En sterk rødorange, fylt med humor og glede! Det var det jeg ville ha...💜





tirsdag 12. november 2019

Kvikk-Fix på badet

 Det kan jo være sånn at man gjerne skulle hatt en oppfriskning på flisefronten. I hvertfall hvis man bor i ett hus hvor badet ble bygget på 60-tallet, og ikke er gjort noe med siden... Bytte fliser er en stor jobb, og gjerne følger det med litt ekstra oppgraderinger, som nye vegger og ny membran... Da er det deilig å kunne friske opp i løpet av ett lite kvarter :)


Løsningen er selvklebende fliser, som klistres direkte på de flisene man allerede har. Krever ingenting annet enn en god vask før påføring. Og det beste er at man kan bare fjerne de hvis man blir lei, eller ønsker en ny stil. 



Viktig da er å finne motiver som er i akkurat samme størrelse som de flisene du har fra før, da vises fugene og det hele ser ut som om du har lagt nye fliser. Mine vinylklistremerker fant jeg på Ebay, men det finnes sikkert andre som tilbyr det samme.

Så da kan jeg utsette oppussingen av badet litt til 👍




mandag 4. november 2019

Palladium in the making

 For en liten tid tilbake fikk jeg tak i ett akvarium på 200 liter, som skulle gis bort. Eneste "problem" var at det var i deler 😅 Akvariet var av eldre dato, men det besto av en stålramme, og 6mm tykke glassplater. Det veide ett tonn! 

Etter flere tuber med akvariesilikon, var det klart for testing med vann...



I mitt hode hadde jeg allerede innredet palladiumet, så planleggingen var unnagjort, hehe... Så måtte jeg bare få det hele ut i praksis. 

Dette skulle da tilslutt ble hjemmet til min fremtidige skilpadde. Jeg har lest meg opp i mange uker på hvordan skilpadden lever, hva som skal til for at den trives, sett på andre sine akvarium for å få tips til innredning, meldt meg inn i skilpaddegruppe på fb osv.. Mitt problem, om man skal kalle det det, var at jeg ønsket at det hele skulle se bra ut også, og ikke bare stille skilpaddens behov. Ingen kompromisser på skilpaddens behov altså.

Alle akvarium jeg så, så besto interiøret av en flytebrygge (solplass) og det var det. Kraftig filtrering ble oppgitt som superviktig, for skilpadder griser. Planter kan man ikke ha, for skilpaddene graver de opp. Fisk og andre "innbyggere" kan man bare glemme, for skilpadden vil spise de opp. Varmelampe må ha uv-a og uv-b lys, for skilpaddens fordøyelse og trivsel. Liten skvett med vann i bunn og der svømte skalldyret lykkelig alle sine dager....

Tja...

Jeg vil ha frodig innredning, med stein og mose. Gjerne ett fossefall, og en sandstrand som skilpadden kan varme seg under lampa. Jeg vil ha fisk, og da må jeg ha litt mer enn en skvett vann er jeg redd...

Første utfordring var å skaffe tilveie mose. Vi skriver november for øyeblikket. Selv om vi ikke har snø, så er all mose steinfrossen. Men en slik liten detalj stopper ikke meg. 

Utstyrt med bøtte var det bare å legge turen til første steinur jeg visste om - på egen tomt naturligvis. Jeg fant en del stein med mose på, som jeg anså som ideelt. Frossen, javel... men tine vil den jo...


Så var det utfordringen med å bygge opp for mosen. Riktignok liker den vann, men den liker ikke å drukne (hvem liker vel det...). Løsningen ble flere størrelser med svarte blomsterpotter. Disse ble fylt med grus, og vil også fungere som en del av filtersystemet


Veggen bak akvariet er fin den, men ikke som bakgrunn i akvariet. Vurderte å male bakglasset svart, men etter litt frem og tilbake, bestemte jeg meg for å lage en bakgrunnsposter selv. Svart og grå hobbymaling ble smurt litt random utover papiret, og noen dotter med turkis for å toppe det hele... Rene kunstverket :)



Resten av innredningen består av røtter, steiner, akvariesand (Biltema) og en stor blomsterpotte jeg skal lage solplass av. Skilpadder trenger både uv-a og uv-b lys for å fungere optimalt, og dette skaffer de seg ved å samle solstråler på en varm plass. Dette må jeg da lage, for det er begrenset med direkte sol her i stua


Så var det bare å fylle opp med vann, sette på varmekolbe, montere filter og lamper, og vente på innbyggeren 













søndag 27. oktober 2019

Wannabe Glassmaleri

 Fant noe gammel vindusmaling i dag da jeg ryddet. Slik maling som sønnen min og jeg lagde figurer av og som kunne klistres på vinduer og andre glatte flater... Behovet for slik syssel var kanskje ikke helt tilstede nå lenger, men noe måtte jeg jo kunne bruke malingen til før jeg kastet den...


Løsningen ble en gammel bilderamme. Når jeg fjernet bakplata, så fikk jeg en flott glassplate og utfolde meg på. Resultatet ser du her 👌💜

Ble ganske fint når man satte det opp i vinduet slik at lyset skinner igjennom. Ideen kan jo fungere flott om man vil skjerme for innsyn også. Da kan man bare tilpasse størrelsen på ramma etter vinduet. Man trenger jo ikke bruke vindusmaling - glassmaling eller decoupage kan fungere like bra...







lørdag 12. oktober 2019

Lørdags syssel

Enhver schæfer med respekt for seg selv, har en lilla hundeseng... Og Fritz skal ikke være noe unntak i så måte... :)



Jeg har endel restematerialer etter gjerdebyggingen, så å snekre sammen en seng er fort gjort... Og fargen? .... lilla selvsagt!


Og schæferen selv?
Kan ikke være mer fornøyd zzzzzZZzzz


fredag 4. oktober 2019

En æra slutt



La ut sparkesykkelen min for salg her for noen dager siden. En gul Kostka. Litt vemodig, må innrømme det. Har hatt mye morro med denne og malamutene :) Men det er en tid for alt, og jeg kan ikke ha flere hunder som krever såpass mye tid og mosjon, det har jeg ikke ork til dessverre. Knott, han kan jeg sykle med, og bruke vanlig sykkel. Han er ikke sterk nok til å dra meg overende slik en malamute er - for ikke å snakke om 2 mutter ....



Den ble solgt i dag, til en advokat i Drammen, med fuglehund. Håper han får like mye glede av den som jeg har hatt :)


lørdag 28. september 2019

Veden varmer mange ganger

Ungdommen kom til gards i dag, det er alltid koselig. De skulle hjelpe meg med å kutte opp noen trær som allerede var felt, og kløyve dette til ved. Når det gjelder muligheten til å få bruke motorsag, om det så er bare for å dele noen stokker, da er avkommet mer enn villig til å hjelpe til... :)




Atv'n ble også børstet støv av i dag, og fikk seg en runde på jordene... Alltid like artig.


fredag 20. september 2019

Oppfriskning av kjøkkenbord

Det gamle kjøkkenbordet mitt ble funnet på en låve på Hemnes i Høland. Og egentlig så liker jeg det gamle bordet. Bordplaten består av gamle plank, og understellet har en sjarmerende skuff, og hvitmalte ben. Hvitmalingen er falmet og krakelert, det er eneste grunn til at det fortsatt er hvitmalt...!

Når det gjelder bordplata, så er de gamle plamkene ubehandlet, og brune av elde (og gammel skitt ...!!) Uansett hvor mange ganger jeg skrubber, så er kluten like møkkete hver gang... Så - enten måtte jeg la bordplata beholde sitt sjarmerende , og møkkete, ytre.... og forsegle møkka inn med lakk...., eller så måtte jeg finne på noe nytt....

And new there is :)

Jeg har en forkjærlighet for Pinterest, og hvem har ikke det, hehehe.... Ett oppkomme av ideer og tips. En maleteknikk kalt blending har fanget min oppmerksomhet ved en tidligere anledning, og dette måtte da være ett perfekt prosjekt for mitt "nye" bord!

Hele greia med blending er jo å bruke flere farger, og blande de mer eller mindre tilfeldig utover overflaten. Jeg vet kalkmaling er veldig populært å bruke til dette, for så å forsegle det hele med voks. Jeg synes kalkmaling er slitsomt å jobbe med, og relativt kostbart. Og fordi jeg trengte mange forskjellige nyanser av en farge, ville det bli veldig dyrt. Man tager vad man haver.... Jeg har ett rikholdig utvalg av hobbymaling. Vanlig akrylbasert hobbymaling er ikke veldig holdbart, da det er vanntynnet og vaskes av relativt fort. Tanken var å forsegle det hele med matt 3stjerners gulvlakk. På den måten ville jeg få en overflate som tålte hyppig vask, og daglig bruk.



Som sagt, så utført :)

Utstyrt med 5 forskjellige blå-grønn-turkise farger, diverse pensler og papptallerkner - jeg satte igang. Ideen er å stryke fargene over bordplata, og få ett litt jevnt, men tilfeldig, uttrykk. Og jeg ble veldig fornøyd med resultatet...



Men.... jeg synes allikevel det manglet noe... farger kanskje...? For å toppe det hele fant jeg frem en av mine sjablonger, og ofret en gryteskrubb. Skrubben ble klippet i biter, for å bruke svampen til å "stople" malingen på sjablongen. Jeg brukte gulbrun, rødlilla og gul for å få litt sjatteringer.





Jeg ville gjerne ha en stor mandala i midten, men det hadde jeg ikke, så det ble en liten isteden :)



Avslutningsvis pusset jeg alle kanter og hjørner med sandpapir. Bordet fikk tørke til dagen etter, hvor jeg så lakket det to strøk med matt gulvlakk.

Bordet ble flott synes jeg!






tirsdag 17. september 2019

Gult er Kult..!

Forsetter å sette farge på tilværelsen jeg, hehe... Veggene på kjøkkenet er noe som har tynget meg i lang tid - kan ikke for mitt bare liv skjønne hvorfor kaffelatte er en så populær farge!? Eller den er jo egentlig farge-løs, og skikkelig deprimerende... :)

Nei, skal vi sette farge på tilværelsen, så får vi gjøre det skikkelig. Gule vegger, det er tingen :)

Jotun fargeprøve - som ingen kunne lage... :(


For å få gule vegger, må man nødvendigvis få tak i gul maling. Og da mener jeg skikkelig gul, ikke sånn tam lysegul... Problemet viste seg å faktisk få tak i gul nok maling... Det er tydeligvis ikke mange som vil ha det, for ingen av mine faste butikker hadde den nødvendige gule basen...

Da måtte jeg ty til andre, og besøkte Fargerike Kongsvinger for første gang. Det var en åpenbaring! Ikke hadde de gul base de heller, hehe, men mannen i butikken tilbød seg å forsøke lage den til meg...! Har du hørt slik service :) Fargerike har også ett vell av fargeprøver helt i min gate, så absolutt ikke siste gangen jeg besøker denne butikken.... Dessverre er de noe dyrere enn Maxbo og Monter, men det er såååå verdt det!

Fargerike - og jeg fikk solstikk :)


Først må veggene vaskes, og alt må tas ned.
Så kan morroa begynne, mohahaha...!!


Og resultatet?
Se selv... :)





søndag 15. september 2019

Lykken kommer i mange farger

I går var jeg i Oslo, og hentet hjem noe jeg har vært på jakt etter "forever". Selvsagt kan jeg kjøpe den i butikken til 2000 kr, men det vil ikke være god gjenbruks-filosofi vil det...? Jeg prøver å være tro til min tanke om at alt jeg skaffer til huset, skal ha hatt ett liv før, og derfor kunne komme til heder og verdighet igjen. Ikke alltid så lett det der, med så masse tilbud i butikkene rundt om kring. Man får jo kjøpt inn det meste nytt i butikken, og fortsatt sitte igjen med følelsen av at man har spart penger....



Anyway, jeg reiste sporenstreks til Oslo i går, på tross av at jeg hadde sønn og samboer på besøk, kun for å hente hjem en fantastisk lysekrone.

Full av støv var den stappet bort på ett lager for å falme. Det var kjærlighet ved første blikk! Full av omsorg, dyttet jeg den forsiktig inn i hundeburet til Fritz. Måtte bare ta noen sekunder for bare å beundre den før jeg smalt igjen døra, og satte kursen mot Kongsvinger.



Nå kan man jo kanskje argumentere med at all denne bilkjøringen, land og strand rundt for å kjøpe brukt, ikke er så veldig miljøvennlig. Men jeg tror det brukes mer ressurser å lage en ny lampe enn jeg bruker med min lille Toyota tur-retur Oslo. Kanskje tar jeg feil. Kanskje er det bare en Thing! at jeg ikke ønsker å ta del i denne bruk og kast mentaliteten. Tenk alle som må følge moter og trender? Bytter de ut hele interiøret etter sesong og farger? Da er det lykke å ikke ha noen sesong, og faktisk like alle farger, hehe. Ikke følger jeg noen mote eller stil heller. Det blir nok litt som sønnen min kalte det: Eklektisk hohem....

lørdag 14. september 2019

Kjærlighet ved første blikk

Den lykken man kjenner når man omgir seg med farger - den kan faktisk kjøpes for penger :) Man må bare elske finn.no....

I går søkte jeg rundt på nettet, som så mange ganger før, etter "fargerik".... og vanligvis finner jeg maange flotte, og artige skatter, men sjelden dukker akkurat DEN opp. Den du har lett etter i mange år. Den som du bare vet du må ha, uten å se på hvor i landet den befinner seg. Akkurat den følelsen fikk jeg i går, da DEN dukket opp på skjermen under Google bilde søk. At det var en annonse på finn, som var utgått på dato, stopper ikke denne kjerringa :)

Etter å ha sendt melding til selger, kom jeg på at det kanskje var lurt å sjekke hvor i landet dette var. Ikke det at jeg ville latt meg stoppe av en tur til Bergen, men av praktiske hensyn....jobb....penger....hunder....osv.... ville det absolutt være en fordel om selger holdt til innen en, la oss si,  4 timers biltur.... 😉.....Lettelsen var stor, da jeg kunne konstantere at DEN var innen rekkevidde - i Oslo. Lettelsen ble til pur lykke da selger kunne tilbakemelde: Jada, hun hadde den fortsatt, på ett lager.

Så uten å kaste bort ett sekund, avtalte vi å møtes dagen etter, på Ryen.

Full av støv sto den der, i sin litt falmede prakt., stappet ned i en diger pose.
Det var kjærlighet ved første blikk 💔

---------------------------------------------

Lurer du på hva DEN var?
Les "Lykken kommer i mange farger" 😁

onsdag 20. februar 2019

Purple at heart

Noen ganger må jeg bare klype meg i armen over eget hell... Plutselig oppdaget jeg en lysekrone i lilla på Finn...!! Jeg kastet meg på meldingsboksen, ganske sikker på at jeg var for sent ute. Hvem vil vel ikke sikre seg denne skatten!



Men joda, selgeren hadde egentlig solgt lampa, men den ble sent i retur fordi mottaker ikke hentet den... Så den var klar til å få ny eier. Me!!



Jeg hev meg i bilen, og kjørte sporenstreks til Lillestrøm for å sikre meg skatten...
Utrolige lykke 💜💜💜 Den passet bare såååå bra i mitt fargerike hjem... Ikke sant 👍