lørdag 9. mai 2020

Mamma-lykke

 Jeg har blitt kyllingmamma!
Min første kylling har klekket. Sååå utrolig gøy.

Første hull

Vakreste lille dunball 😍😍


20 dager har de ligget i rugemaskinen nå. Rett etter at jeg kom hjem fra Bergen stilte jeg opp fuktigheten i maskinen til 65%. Jeg fylte vann i magasinene, så var det bare å vente i spenning. Fra dag 18 er det viktig å ikke forstyrre eggene, og unngå å løfte på lokket. Dette fordi da forsvinner den viktige fuktigheten, og kyllingene kan ha problemer med å klekke seg ut av skallet...



Cluet nå er å sitte på henda, bokstavelig talt. Kyllingene må klare seg selv, og de skal ikke hjelpes ut av skallet. Da slipper man ut livsviktig fuktighet. Dette er særdeles vanskelig å etterleve, særlig når man ser kyllinger streve halvveis... Kyllinger blir klekket med en 48 timers "matpakke", så rugemaskinen må få stå i fred i minst 2 døgn. Beste er å dekke hele maskinen med ett håndkle slik at de har det mørkt. Da får de hvile og komme seg etter kraftanstrengelsen.





onsdag 6. mai 2020

Hippie trala-la-la-la

 De gærne har det godt...😎
Har kjøpt meg en combi-camp, så må bare ta en liten svipptur til Bergen for å hente den... (!)

Combi-camp er geniale små telt på henger. Passer helt perfekt til meg som har en så liten bil at campingvogn utgår. Drømmen er en Poletta da, men med de prisene får det nok bli med drømmen. Telt er heller ikke helt meg nå lenger. Føler jeg har hatt mine dager i telt, krabbende rundt på bakken. Jeg vil gjerne ha den friheten teltet gir, men samtidig komme litt opp fra bakken. Tenker at da er combi-campen perfekt.


Da gjenstår bare å reise til Bergen for å hente den...

Planen var opprinnelig å reise helgen 1.mai. Værmeldingen ymtet frempå om snøstorm i fjellet, så kjente på litt skepsis til å krysse hardangervidda på sommerdekk. Samtidig vil jeg gjerne ha dette unnagjort før kyllingene klekker. 

Så nå får bare stå til tenker jeg. 






lørdag 2. mai 2020

Kakleriet

 Plutselig innså jeg at all den tiden jeg trodde jeg hadde til kyllingene kommer, har skrumpet inn, og jeg kjenner på enn viss panikk. Jeg innser jo at hønsehuset ikke er halvveis ferdig, og at tiden er i ferd med å løpe fra meg... 

Selvsagt skal kyllingene bo inne den første tiden, og den kyllingboligen er heldigvis klar. Værre er det med fjøset. Jeg hadde jo så store planer. Fargerik og innbydende, med gardiner og bilder på veggene. Hehehehe.... På tide å starte kanskje?


Har ryddet ut all gammel skit fra den gang fjøset var bolig for gris og ku en gang på tidlig 1900-tallet, og jeg har støpt nytt gulv. Veggene er vasket. Nå må veggene males, og innredning snekres.

Pirat fra Jotun



Bare resten igjen...